Blog

Blackrockstar News

Persbericht Release Bloedband

3 jaar geleden kreeg Rivelino Rigters het idee om de verhalen die hij in de gevangenis te horen kreeg te verzamelen en bundelen tot een boek getiteld “Bloedband”. Dit boek bevat verhalen over relaties in- en uit detentie verteld vanuit het perspectief van de achterblijver zoals de moeder, de partner, het kind, de vrienden en broers en zussen. Dit om meer licht te schijnen op de impact die het heeft als een naaste in detentie komt en welke stigma’s er bestaan vanuit de buitenkant die geslecht moeten worden door de andere kant te laten zien.

02-02-2021

Als mijn moeder er straks niet is, wie gaat er dan voor me zorgen? 

Op een dag in 2016 ging om 7 uur ’s ochtends de bel. Een vrouwenstem zei: ‘Politie! Wil je opendoen?’ Verbaasd liep ik naar beneden en zag dat mijn hele voortuin vol stond met een arrestatieteam. Het leek wel veertig man. Ze waren op zoek naar mijn jongste zoon, zeiden ze.
Hij werd verdacht van een beroving. Verbouwereerd vroeg ik hen om een arrestatiebevel om zeker te weten of ze wel mijn zoon moesten hebben. Ik keek op het document en ja, ze zochten hem echt. In de shock bedacht ik gek genoeg: 

 

‘Ik heb niet genoeg koffie voor jullie allemaal.’

 
Ze kwamen naar boven en gingen alle kamers binnen. Mijn dochtertje van acht jaar trok uit schrik snel de deur dicht, maar zij werd met grof geweld de kamer uit gesleurd. Mijn jongste, van toen veertien jaar oud, werd meegenomen. Ik vroeg hen of ik mijn zoon mocht zien, hij had zich nog niet gedoucht en had geen schone kleren bij zich. Dat mocht niet, zeiden ze."


Bovenstaand een stukje uit het verhaal van Diana Sardjoe van De moeder is de sleutel die zelf 2 zoons in detentie had en wat het met haar deed als moeder en de vooroordelen waar zij tegen moest vechten van de buitenwereld en instanties. 


In het boek staan 8 verhalen opgeschreven vergezeld van prachtige foto’s, songteksten, rapteksten, gedichten en graphic novels van gedetineerden en bij iedere song heeft Rivelino een speciale soundtrack gemaakt die op spotify te beluisteren zijn.

Aanstaande vrijdag zal “Bloedband” om 19:30 online gereleased worden via een speciale livestream op facebook.com/blackrockstarpage met een Q&A en Live optreden van Blackrockstar met band ft. Dimma RVS die een zoon is van Diana.


Voor ieder boek dat verkocht wordt krijgen lezers de optie om een boek cadeau te doen aan een gedetineerde via https://cmpublishing.nl/boek/bloedband/

Bloedband is een boek met verhalen die ontzettend belangrijk zijn.  Het zijn verhalen van mensen waar we te snel overheen kijken of een vooroordeel over hebben.  We stoppen ze het liefst weg en hopen dat het daarmee is opgelost. 

Maar waarom begaat iemand een misdaad? Wat heeft hij of zij meegemaakt? En wie zijn de mensen om hem of haar heen?  Rivelino deelt kwetsbare verhalen van hemzelf en van mensen die in- en uit detentie zijn. Toen ik eenmaal was begonnen kon ik niet meer stoppen.  Met zijn boek laat hij ons kennismaken met deze mensen. Zo creëert hij begrip, waar we als maatschappij nog veel van kunnen leren. “

Aanbeveling Rocky Hehakaija, Director Favela Street & EA Sports Fifa 20 Volta Street Legend

Beluister de soundtracks bij ieder hoofdstuk op Spotify:
https://open.spotify.com/artist/0X5jHImUoMnm2pqaGGtDAc

Bekijk de video van "Kleine broertje" op Youtube:

 Bekijk de videoclip van “Kleine broertje” ft. Candy Dulfer & Shirma Rouse