Blog

Blackrockstar News

Dag 4, Prisontour Brasil ; Football & Music Studio

Na een beetje te hebben bijgeslapen van de lange roadtrip van in totaal 15u gingen we na ontbijt de studio in om een ​​nummer op te nemen met Aldo & Zanete, deels in het Engels en deels in het Portugees.

10-07-2019

Dag 4, Prisontour Brasil

"Voetbal & Studio"

 

Na een beetje te hebben bijgeslapen van de lange roadtrip van in totaal 15u gingen we na ontbijt de studio in om een ​​nummer op te nemen met Aldo & Zanete, deels in het Engels en deels in het Portugees. We gebruikten een beat van Jacco Zutphen als basis en namen vervolgens ieder ons deel op, Aldo een verse, Zanete een verse en ik een refrein en couplet. De song heet “Free” en gaat over vrij zijn in je hoofd ondanks de omstandigheden. De studio is opgezet in een muziekschool in Cuiaba, waar een van de bekende gospelbands repeteert en opneemt. Onno heeft ook een aantal video's gemaakt voor de videoclip die later dit jaar wordt uitgebracht. Na de studio gingen we terug naar huis om wat meer te rusten, mijn griep gaf me af en toe koorts en hoofdpijn waardoor ik af en toe even moest bijkomen.

 

 

Vlak na het avondeten, gemaakt door Jacco's lieve vrouw Suzana, gingen we naar een van de beruchte barrio's waar veel grote bendes drugs verhandelen en shoot-outs deel uitmaken van het dagelijks leven. We bezochten de voetbalschool van pastor en rapper Aldo, hij zat vroeger in de drugsscene maar na een ontmoeting met God veranderde hij en nu helpt hij mensen in de wijk een positief leven leiden! We begonnen met het zingen van enkele nummers en raps en Zanete deelde zijn verhaal met de jongeren en hun familie wat goed binnenkwam. Veel jonge kinderen, hun moeders, broers en zussen en een motorgang met christelijke roots waren ook aanwezig. Nadat Zanete, ik en Jacco mijn verhaal deelden en ik een rap in het Nederlands uitvoerde die ze helemaal niet begrepen maar hopelijk wel op prijs stelden gingen we op de foto met jongeren en families. Deze nacht voelde ik echt de taalbarrière tussen mij en het publiek, waardoor ik echt Portugees wil leren spreken voor de volgende prisontour. Na de meeting gingen we een lokale burger eten die heel in de smaak viel. Nadat we klaar waren gingen we weer naar Jacco’s huis om te slapen omdat de volgende dag lang zou worden...